Martas Ceramics keramikus művész katalógus webshopja

Martas Ceramics

Tartalomjegyzék, ha csak pár perced van olvasni

Szabó Márta keramikus mester, aki svéd stílusú kerámia edényeket és dekorációs tárgyakat készít, és aki a hazai sikerek után célba venné a nemzetközi piacot is. Kétnyelvű webshopot szeretett volna, kis példányszámú, azonnal rendelhető termékkel. Ezeken kívül Márta egyedi megrendeléseket is fogad.

Nem tömegtermékekről van szó, hanem max. 100 termék lesz egyszerre a shopban, és azok is kis példányszámban. Ne sok apró termékre készülj, hanem látványra épülő termékoldalakra, azaz inkább egy katalógus oldalt tervezz, vásárlási lehetőséggel.

A kerámia ámulatba ejtő ereje

Márta számára minimalista stílusú webshop készült, számos enteriőr képpel, amelyek mind a hétköznapi luxus érzését kölcsönzik a webáruháznak. Kiemelt helyet kapott Márta legmagasabb értékű szolgáltatása, az exkluzív tervezés, ahol egyedi igényeket adhatnak le a megrendelők. Itt elsősorban olyan ügyfelekre kell gondolni, mint hotelek és luxus apartmanok üzemeltetői, akik szobáról szobára szeretnék megterveztetni különleges, unikális dekorációs kellékeiket.

Az iparágra jellemző magazinos helyett egy robosztusabb, dobozos elrendezést kapott az oldal. Ez visszaadja a kerámia, a szobrászat hangulatát és mérnöki pontosságát.

Katalógus vs. shop

Már a főoldal is inkább katalógusra emlékeztet, nem pedig egy hagyományos webshopra. A kerámiákat inspirációs környezetben tekinthetik meg az érdeklődők, éppen úgy, ahogyan teszi azt pl. az Ikea a saját shopjában. Nem minden webáruház bírja el, hogy kategóriák helyett azonnal konkrét termékek kerülnek a nyitóoldalra. Ugyanakkor itt a látványon alapszik minden: a vásárlót elsősorban enteriőr képekkel és nem termékleírásokkal lehet csábítani.

Nem véletlenül hoztam fel az Ikea példáját. A csempés elrendezés és a letisztult design, amit a svéd áruházlánc alkalmaz, már nem idegen a felhasználók előtt. Képesek használni a 2-3 éve még szokatlan és merőben újító megoldásokat.

Márta webshopjáról kis tételben azonnal vihető termékek is rendelhetők. Ezek elsősorban szettben érhetőek el, csak elvétve találni egydarabos kiszereléseket. A termékek részletes leírása mellett olyan nélkülözhetetlen információk kerültek még fel, mint a „mosási és ápolási útmutató” és a szállítási információk – lévén, hogy külföldre lehet rendelni.

A nyelvválasztásra a webshop alján van lehetőség. A honlap kétnyelvű: magyar és angol.

Martas Ceramics keramikus webshop