Tervezzük meg együtt a digitális arculatod

Hogyan zajlik a munka egy webdesignerrel?

Tartalomjegyzék, ha csak pár perced van olvasni

Eddig kizárólag a webdesigner árajánlataimban volt összefoglaló arról, hogyan zajlik a munka a Bandita designnál, de most úgy döntöttem, hogy rövidített verzióban a blogon is elérhetővé teszem a webdesign munkafolyamat fázisait.

Az online konzultációkon mindig alaposan átbeszéljük a weboldalkészítés 6 szakaszát (ezekről olvashatsz lentebb), kiemelt figyelemmel a „Design és grafika” részre, ahol szoros együttműködésben dolgozunk, mert hiszem, hogy elsőrangú webes arculatot csak közös, tudatos munkával lehet megalapozni.

Szeretnék neked segíteni, hogy nyereséges online márkát építhess fel a szenvedéllyel űzött vállalkozásodból!

A következőkben egy rövid összefoglalót olvashatsz a webdesigner munkafolyamat két fő fázisáról, és annak hat szakaszáról.

Design és grafika

  • Ahhoz, hogy a vállalkozásodnak olyan weboldalt tudjunk tervezni, amit te és az ügyfeleid/vásárlóid is imádni fognak, pontosan ismernünk kell a honlap üzleti célját, célközönségét (a tipizált perszónákon keresztül) és a versenytársaidat is. Na nem azért, hogy lemásoljuk őket. Erről természetesen szó sincs. A cél az, hogy megnézzük a piacod jó és kevésbé jó gyakorlatait.
  • A webes stratégia után kidolgozzuk az oldalstruktúrát, és elkészül a weboldal drótváza. Ebben a többlépcsős fázisban döntjük el, milyen szekciókra és funkciókra van szükség a site-on. Ilyenkor még nem dolgozunk design elemekkel, de a kész szöveges tartalomra már szükség van. Az ideális az, ha a webszöveg teljes összhangban van a fotós anyaggal.
  • A legizgalmasabb fázis maga a webdesign. A kész drótvázra már viszonylag gyorsan fel lehet húzni a grafikát, de természetesen ezt is többkörös egyeztetés kíséri. Ilyenkor már a végleges, korrektúrázott webszöveggel és képi anyaggal dolgozunk.

Drótvázkészítés a webdesignban

Kódolás és tesztelés

  • Az idáig csak képeken létező weboldalt elkezdem HTML és CSS kódba ültetni. Ez határozza meg a jövőben a weboldal kereteit. Többi között kódolom a reszponzív töréspontokat, hogy a honlap mobilok, tabletek, és tulajdonképpen bármilyen kijelző méretéhez igazodjon.
  • A weboldal motorjának a WordPresst javaslom, többi között azért, mert magyar nyelvű adminisztrációs felülettel rendelkezik, ami megkönnyíti a mindennapi használatot (pl. blogcikkek vagy képek feltöltése, részben a weboldal szövegeinek szerkesztése, stb). A korábbi kódokból egyedi “WP-témát” építek, vagyis a honlapodon nem lesznek felesleges sablonok, a betöltést lassító kódok és csak annyi bővítmény kerül rá, amennyi a mindennapi műkéshez elengedhetetlen. Az egyedi fejlesztésnek köszönhetően bármikor bővíthető, javítható és gyors lesz.
  • A közös munkánk a teszteléssel és az oktatással ér véget.

Ingyen weboldal nem létezik

Nem engedem el a kezed: 1-1,5 órás videós tananyagot adok át, amiben a saját weboldalad admin felületét tanítom meg neked. Ez az anyag csak a tied lesz, és korlátlan ideig elérheted vagy letöltheted.